Tehnologije Uncategorized Vesti

Bira se lider u proizvodnji domaće hrane

24 avgust 2020

Asocijacija za promociju srpske hrane poziva sve mlade proizvođače koji imaju inovativni visokokvalitetni prehrambeni proizvod, kao i mlade pojedince koji imaju ideju za razvoj takvog proizvoda i žele da se upuste u njegovu proizvodnju da učestvuju na nacionalnom konkursu za “Buduće lidere domaće hrane”. Asocijacija poziva sve zaintereovane da im pošalju svoje inovativne visokokvalitetne prehrambene proizvode, a najboljima će biti pružena podrška  u daljem razvoju i to u vidu dizajniranja jedinstvene etikete proizvoda, povezivanja sa predavačima, savetodavcima kao i kroz druge vidove podrške o podsticaja. Prijava na Konkurs otvorena je do 1. oktobra 2020. do 17 časova.

Asocijacija je propisala i opšte uslove konkursa kao i kriterijume za odabir najboljih proizvoda. Proizvod mora da bude namenjen ishrani ljudi i da bude inovativan u jednom ili više pogleda u odnosu na slične proizvode na tržištu. Sama inovacija se može odnositi na idejno rešenje i/ili tehnološki aspekt i/ili formulaciju i/ili pakovanje proizvoda i sl. Proizvod mora da bude proizveden u Republici Srbiji i mora da ima dokumentaciju o poreklu sirovine. Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse, a mora da bude zdravstveno ispravan i u skladu sa važećom legislativom.
Prijave će ocenjivati stručna komisija koju čine predstavnici Asocijacije za promociju srpske hrane i
Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.
Tri najbolje prijave (najinovativniji, najkvalitetniji proizvod, s najvećim tržišnim potencijalom) biće nagrađene jedinstvenim dizajnom etikete za proizvod.

Više informacija o Konkursu i načinu prijave možete pogledati na veb stranici Asocijacije za promociju srpske strane – APSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *