Uncategorized Vesti

SAOPŠTENJE GRADSKE UPRAVE GRADA KRALJEVA

Naredbom o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik RS“, br. 60/2021, 61/2021 i 70/2021), koju je doneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predviđeno je da pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji obavljaju delatnost u oblati ugostiteljstva, mogu obavljati svoju delatnost od 06.00, a najduže, do 01.00 sat narednog dana.

 S tim u vezi, Gradska uprava grada Kraljeva obaveštava pomenuta lica da su dužna da se, pored navedene naredbe, pridržavaju i radnog vremena propisanog u skladu sa Odlukom o radnom vremenu u trgovinskim, zanatskim i ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Kraljeva („Službeni list grada Kraljeva“, br. 20/2021 od 17. septembra 2010. godine), kao i svih epidemioloških mera, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima.

 U narednom periodu komunalna inspekcija i komunalna milicija Gradske uprave grada Kraljeva svakodnevno će vršiti kontrolu sprovođenja mera lične zaštite, poštovanja mera na otvorenom  i u zatvorenim prostorima, kao i radnog vremena ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *