Stočarstvo Uncategorized Vesti

Nula tolerancije na zloupotrebe u poljoprivredi: Uhapšeno sedam veterinara

Odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, sedam veterinara u toj klinici i odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

Uhapšeni su D. Ž (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S (1972), G. R (1962), Ž. M (1987), R. P (1967), S. S (1971), S. P (1969) i Z. P (1963), kao i S. P (1970), odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a. Izvor:/www.dnevnik.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *