Uncategorized Vesti

Žig „čuvarkuća” za nova 42 domaća prehrambena proizvoda

Pravo na kolektivni žig „čuvarkuća”, u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) “Stvarano u Srbiji”, dobila su još 42 domaća proizvoda prehrambene industrije. Za manje od godinu dana 714 proizvoda ponelo je ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla.

-Polovinom juna “Stvarano u Srbiji” obeležiće prvi rođendan, a u toku godine očekujemo i hiljaditu čuvarkuću. To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, ne samo u prehrambenoj već i u drugim industrijama, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koji postaju sve češći izbor potrošača, rekao je na predstavljanju novih proizvoda Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacionalizaciju i strateške analize PKS i predsednik  Saveta za dodelu žiga.

Sve je više firmi koje konkurišu za kolektivni žig, a  “čuvarkuća” kao garant da je najmanje 80 odsto vrednosti stvoreno u Srbiji nalazi se na proizvodima kako velikih kompanija tako srednjih i malih što pokazuje da je “Stvarano u Srbiji” usmereno na jačanje ukupne privrede, povećanje zaposlenosti i investicija, unapređenja konkurentnosti i imidža kompanija. 

Nove „čuvarkuće” su 22 proizvoda kompanije “Imlek”, 17 “Univereksporta”, dva “Danubiusa”, jedan proizvođača organske hrane porodične firme “Dolovac organik”, koji posluju uz podršku dm drogerie inkubatora.

“Stvarano u Srbiji” predstavlja ogromnu podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i pozitivno utiče na jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

“Stvarano u Srbiji” ima veliki nacionalni značaj, i da će prepoznavanje kvaliteta i prihvatanje tih proizvoda od strane potrošača, koje dolazi na kraju, biti najveća nagrada za ovaj uspešan projekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *