SPOS objavio poziv trgovinama za plasman brenda “Naš med”

Pogon Naš med objavio je poziv trgovinama za dostavljanje ponuda za, kako navode na sajtu, dodeljivanje ekskluzivnog prava za plasman brenda meda srpskih pčelara “Naš med”.

– U eri opšte hemizacije hrane, srpski med je praktično jedina namirnica koja na naše stolove dolazi bez ikakve prerade, bez aditiva i konzervanasa, onakav kakvog su ga pčele pripremile za nas. Međutim, od ove godine je počeo masovni uvoz meda iz Moldavije i Ukrajine, često po cenama koje jednostavno nisu moguće. Recimo, med iz Ukrajine je uvezen po 1,15 EUR za kilogram, što je daleko niža cena od one po kojoj se otkupljuje od tamošnjih pčelara – napominju iz SPOS-a.

Dodaju da je SPOS, radi zaštite srpskih potrošača meda i srpskih pčelara, uveo standard kvaliteta proizvodnje meda “Dobra pčelarska praksa”.

– Pčelari Saveza, gajeći pčele prema ovom standardu, dobijaju pčelinje proizvode garantovanog vrhunskog kvaliteta i osiguravaju apsolutnu prirodnost, zdravstvenu bezbednost i blagotvornost meda. Standard kvaliteta prati i tegla posebnog dizajna, te kada je nađete na tržištu, ona je garant prirodnosti meda, garant da ste kupili pravi med i ništa osim meda direktno od pčelara Saveza pčelarskih organizacija Srbije – navode.

Podsećaju da su, da bi zaokružili sistem i potrošačima ponudili med po tržišnim cenama, izgradili jedinstveni pogon Naš med za plasman meda pčelara Saveza, bez posrednika.

– Svaka tegla spakovana u Pogonu za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a Naš med doo nosi serijski broj, na osnovu kojeg na sajtu Pogona možete saznati apsolutno sve o poreklu tog meda, analize meda, ime pčelara, lokaciju sakupljanja i slično – ističu.

Pozov i više informacija potražite na sajtu SPOS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *